Ik ben Liz Schieving ik woon in de Molenhoek (Limburg) en geboren op 3 februari 1950 in Soerabaja Indonesië.

Ik maak bronzen- en klei beelden en zilveren sieraden.

Atelier mon Rêve

Mijn atelier heb ik zo genoemd omdat het altijd een droom van mij geweest is om in een eigen werkruimte mijn creatieve bezigheden uit te voeren . In 2008 heb ik mijn droom (Rêve) gerealiseerd en sinds mijn pre-pensioen in 2013 geniet ik hier nog meer van!

Beeldhouwen

Toen ik in 2004 begon met beeldhouwen werkte ik alleen met klei, sinds een jaar of 10 werk ik nu ook met was.
In het beeldhouwen heb ik aandacht voor detail. Ik probeer kracht en spanning in mijn werk te brengen, maar tegelijk moet het ook sierlijk en luchtig blijven. Mijn thema’s zijn vooral mensen en dieren.
In mijn beroep kwam ik veel in contact met verschillende mensen. Ieder met zijn of haar eigen verhaal. Om de “verhalen” van mens en dier vorm te geven in een (bronzen) beeldje vind ik het leukste aan beelden creëren. Mijn beelden zijn vaak een realistische weergave, maar hebben toch een eigen karakter.

Ik vind het heerlijk dat ik met was datgene kan maken wat ik wil. Of dat nu vrij werk is of een opdracht dat maakt eigenlijk niet uit.
Als het beeld klaar is en ik ben helemaal tevreden, laat ik het beeld vervolgens door een gieter in brons gieten. De ambachtelijke omzetting van was naar brons vind ik nog steeds een geweldig fascinerend proces!
Daarna worden de beelden nog extra kracht bijgezet door patina op het brons aan te brengen. Bij deze laatste handelingen wil ik altijd nauw betrokken zijn om er zeker van te zijn dat het beeld uiteindelijk beantwoordt aan de kwaliteit waar ik voor sta.

Edelsmeden

Mijn wens om zelf sieraden te maken is feitelijk ontstaan na een bezoek aan de bekende “zilverstad dagen” in Schoonhoven in 2007.
Om mijzelf nog verder te bekwamen volg ik nog steeds diverse workshops.
Ideeën doe ik op door heel goed om mij heen te kijken en mij te laten inspireren door vormen en stijlen.
Als ik begin met het maken van een sieraad heb ik in grote lijnen helder hoe het ongeveer moet gaan worden. Soms maak ik een grof ontwerp op papier, maar meestal kom ik al werkend bij de juiste vorm en keuze van materialen. Ik werk niet alleen met zilver, maar ook vaak gecombineerd met hout, kunststof of emaille.
Naast eigen werk maak ik ook sieraden in opdracht.

Beelden en/of sieraden kunnen een blijvend aandenken zijn aan een persoon of bijzondere gelegenheid.

Heeft u interesse in mijn werk? Neem dan contact op via e-mail of telefoon. U kunt dan na afspraak langskomen in de Molenhoek voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ik hoor dan graag wat u wilt, wat het beeld of sieraad moet uitdrukken, en voor wie het is. Kortom uw verhaal is mede zeer belangrijk voor mijn inspiratie en uitgangspunt. Verder kijk ik natuurlijk of uw wensen technisch uitvoerbaar zijn en of het project binnen het door u gestelde budget te realiseren is.

Hoe werk ik?

Nadat besproken is wat het beeld moet gaan worden, modelleer ik het in was. Wanneer het ontwerp klaar is maken we een afspraak om het te bekijken of ik stuur wat foto’s op. Is het naar wens dan ga ik over tot de voorbereiding van het brons gieten.
Deze zelfde werkwijze hanteer ik grotendeels ook voor de sieraden, zodra ik het ontwerp heb gemaakt maken we een afspraak zodat u kunt bekijken of dit hetgeen is dat u wilde en of het “past”.
Er wordt mij wel eens gevraagd of ik een sieraad wil namaken. Dat en kan en wil ik in sommige gevallen wel doen  , maar ik zeg er dan wel duidelijk bij dat er altijd mijn “eigen touch” bij zal komen.