Expositie Kerkje van Persingen – Beeldende Vrouwen 2017

Expositie Kerkje van Persingen

Beeldende Vrouwen

Ans Hendriksen – Liz Schieving – Ilse Aarsman

Zaterdag 2 en zondag 3 december 2017

Feestelijke opening door mevrouw Elisabeth Tuijnman, voormalig burgemeester van Overbetuwe op zaterdag 2 december om 12.00 uur. Het geheel wordt opgeluisterd door muziek van Rita Lusing, Joop Koopman en Rob de Waal.

Ilse Aarsman uit Elst, Overbetuwe
Op de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht is de liefde ontstaan voor (model-)schilderen, waarbij vrouwen de boventoon voeren.
Haar schilderijen hebben een sterke kracht door de werking van licht en zijn warm en helder van kleur. Recenter werk wordt geïnspireerd door de natuur: krachtig neergezet met paletmes, alsof het beweegt. Haar werk kent een diversiteit aan technieken, gebruikmakend van acrylverf, inkt en krijt.
Ilse geeft haar liefde voor beeldende kunst graag door aan anderen door het geven van cursussen. Ze doet dit in haar atelier aan de Wolfhoeksestraat in Elst, Overbetuwe.

Website: www.ilseaarsman.nl

Liz Schieving uit Molenhoek
In 2008 kwam haar droom uit om in haar eigen atelier “Mon Rêve” te gaan beeldhouwen met klei en later ook met was. Haar thema’s zijn vooral mens en dier: het vertellen van hun ‘verhalen’ door ze vorm te geven in beelden, die ook in brons worden uitgewerkt. In 2007 is haar liefde voor het maken van sieraden ontstaan, waarbij zij zich laat inspireren door uiteenlopende vormen en stijlen. Ze werkt niet alleen met zilver maar combineert dit vaak ook met hout, kunststof of email.
Liz maakt vrij werk en werkt ook in opdracht; het is boeiend om samen de opdracht te formuleren.
Ze is een autodidact en volgt nog regelmatig workshops om zich vernieuwde technieken eigen te maken.

Website: www.lizschieving.nl

Ans Hendriksen uit Beek-Ubbergen
Boetseren doet ze zo’n beetje haar hele leven. Zij is begonnen in 1967 bij Cultureel Centrum de Lindenberg in Nijmegen en heeft later lessen model-boetseren en privélessen gevolgd in Elst.
Zo is ze uitgekomen bij wat ze nu al geruime tijd doet: het maken van vrouwenbeelden in chamotte klei, grof of fijn en bij voorkeur met zwarte klei. Ze vindt het leuke aan het werken met klei dat klei zo gewillig is: het laat zich gemakkelijk bewerken. Ze werkt graag met haar handen en het is voor haar een uitdaging te zoeken naar de grenzen van wat haalbaar is.
Ans is altijd bezig met wat ze ziet om te zetten in figuren, gezichten, of een houding. Voor een mooie uitstraling beschildert zij haar beelden met acrylverf.
Soms willen mensen iets speciaals, voor zichzelf; dat kan ook. De opdrachten kunnen bijvoorbeeld via foto’s worden uitgewerkt. Sinds 2010 werkt ze in haar eigen atelier “Kleigoed” in Elst (Overbetuwe).

Website: www.ans-hendriksen.nl

Kerkje van Persingen
Persingensestraat 7 6575 JA Persingen
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur